Jag tycker som sagt om mat som sköter sig själv och då passar köttfärslimpan perfekt. Det finns ju oändligt med varianter. Det här receptet är inspirerat av jimpslchf
6 pers
1 kg köttfärs
1 röd lök
1 gul lök
3 msk olivolja
3 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
2 ägg
3 krm paprikapulver
3 tsk timjan
salt & peppar
Rapsolja
Hacka löken och pressa i vitlöken. Blanda i kryddorna, olivoljan och äggen. Blanda detta väl med köttfärsen och lägg smeten i en ungsfast form. Forma sedan till en limpa och häll över lite rapsolja över limpan.
Grädda i 175 grader varmluft tills limpan har en innetemp på 75 grader.
Servera förslagsvis med blomkålsmos (koka blomkål, häll av vattnet, mixa och häll i lite grädde, en klick smör och salt & peppar).
Och gräddsås smaksatt med timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar