Välkommen!





Chokladpraliner

På Instagram får man massor av inspiration.  Både till nyttig mat och träning, men också till en massa läckerheter. Vid jul var det många som gjorde egna chokladpraliner istället för att köpa färdiga chokladaskar proppade med socker.

Nu har jag äntligen hittat en silikonform för choklad!

Här är mina första egna praliner:

15st

100g mörk choklad (jag använder sockerfri)
25 g sockerfri ljus choklad
Smält i vattenbad och häll hälften av chokladen i formarna.  Ställ in i kylen en stund. Gör fyllningen under tiden.

Fyllning alt 1
Ca 4-6 rutor ljus sockerfri choklad
En liten klick smör (ca 1 krm)
1 msk sockerfri jordnötssmör
Vaniljpulver
Ev lite sötning
Några hackade salta jordnötter

Smält choklad och smör försiktigt i micron.  Rör i jordnötssmör så det blir en fin kräm.
Ta ut silikonformen ur kylen och strö i lite jordnötter i varje form. Klicka i choklad/jordnöttsmörkrämen i varje form och häll sedan i den smälta chokladen.
Ställ kallt ett tag och njut sedan.

Fyllning alt 2
4-6 rutor ljus sockerfri choklad
En liten klick smör ( ca 1 krm )
1 msk hasselnötssmör
0.5 tsk kakao
Ev lite sötning (Sukrin gold ex)
15 hasselnötter

Smält choklad och smör försiktigt i micron. Blanda i hasselnötssmör,  kakao och ev sötning till en jämn kräm.
Ta ut silikonformen ur kylen och klicka ut krämen i varje form. Tryck i en hasselnöt i varje och fyll sedan upp med den smälta chokladen.
Ställ kallt och njut sedan.

Förvara de färdiga pralinerna i en burk med lock i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar