Välkommen!





Pepparkaksmuffins med lingonfrosting

Saftiga glutenfria och lchfvänliga muffins med smak av pepparkaka. Passar jättebra till fikat nu när julen börjar närma sig.
Hur mycket frosting man har på är en smaksak.

Muffins ca 8 st

1,5 dl mandelmjöl
0,5 msk fiberhusk
ca 0,5 dl sötning tex sukrin melis
60g smör
1 msk pepparkakskrydda
50g färskost (tex Philadelphiaost)
2 ägg
0,5 dl kvarg
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och sötning poröst. Smält smöret och blanda i pepparkakskryddorna. Rör ner detta i ägg smeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten och blanda väl.

Fördela ca 8 st muffinsformar i en muffinsplåt (om du har). Fyll formarna med 2/3 av smeten. Grädda på 175 grader varmluft eller 200 grader i  vanlig ugn.tills de fått färg ca 10 min men det beror på din ugn.

Frosting;

Ca 50g philadelphiaost
Ev någon matsked kvarg
Sötning efter smak
2 msk lågkalori lingonsylt
Ev några lingon som dekoration

Blanda alla ingredienser utom lingonen som ska vara på toppen. Spritsa eller bred frostingen på de kalla muffinsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar