Välkommen!





Köttfärspaj utan skal





Receptet hittade jag i Expressens "Allt om LCHF"-tidning nr 6 2013 Jag har ändrat lite så att det passade mitt kylskåp. Överraskande nog fick jag beröm av familjen, trots att den saknar pajskal (läskigt med nya saker vet ni). 

6 port

750g blandfärs (ungefär)
1,5 gul lök eller 2 små
3 vitlöksklyftor
5-6 ägg beroende på storlek
1 röd paprika
1 tomat
2-3 dl majonnäs
150g fetaost
0,5 dl philadelphia (eller annan naturell färskost)
salt & peppar

Stek löken mjuk i smör eller kokosfett, pressa i vitlöken. Häll över detta i en bunke. Stek köttfärsen, salta och peppra. Skär paprikan i mindre bitar och låt den gå i i slutet av stekningen, låt den mjukna något. Häll över köttfärsen i samma bunke som löken.

Blanda ner majonnäs, färskost och smulad fetaost och blanda om. Knäck ägen i en egen skål och vispa upp den med en gaffel. Blanda ner äggsmeten i köttfärssmeten och rör ordentligt. 

Klä en springform med bakplåtspapper så att den inte läcker. Häll i köttfärsröran i formen. Dela tomaten i bitar och stick ner dem i smeten.

Grädda i ugnen 25-30 min i 200 grader.


Ett gott tillbehör är exempelvis Avokado, rödlök och tomatsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar