Välkommen!





Fylld lövbiff och egengjord ailoli

Jättesmarrig helgrätt!

4 portioner
ca 700g lövbiff
1msk fransk ljus senap
1 dl soltorkade tomater
en skiva rökt skinka per lövbiff
2 paket mozarella
salt & peppar
smör till stekning

Lägg ut lövbiffen och bred över lite senap. Lägg på en skiva skinka per lövbiffskiva. Skiva upp mozarellan och hacka de soltorkade tomaterna. Lägg på ca 2 skivor mozarella per lövbiffskiva och fördela de soltorkade tomaterna så att de räcker till alla. Vik ihop lövbiffen, salta och peppra.. Stek någon minut på varje sida.
Till kan du servera till exempel, ungrostade morötter/blomkål mm.

Den egengjorda ailolin är jättegod till. Såhär gör du den:

Ailoli
1 äggula
1 tsk frans senap
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
salt & peppar
ev, några droppar vitvinsvinäger

Lägg äggula i en skål tillsammans med senap och pressad vitlök. Tillsätt oljan under vispning, först droppande och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt, peppar och ev vitvinsvinäger.

På bilden har jag en sallad på tomat, gurka, sallad, rödlök och fetaost till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar