Det här är en variant på Marianns sockerkaka, fast med citron.
Ingredienser:
150 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
5 ekologiska ägg
2 msk sötning (tex Sukrin eller Bakery+)
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
rivet citronskal från 1 citron
150 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
5 ekologiska ägg
2 msk sötning (tex Sukrin eller Bakery+)
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
rivet citronskal från 1 citron
Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt 3-5 min, häll i smöret, citronskal och grädde, blanda väl.
Blanda torra ingredienser och blanda de väl ner i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min, känn på sockerkakan så den är torr och färdiggräddad.
Vispa ägg och sötning fluffigt 3-5 min, häll i smöret, citronskal och grädde, blanda väl.
Blanda torra ingredienser och blanda de väl ner i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min, känn på sockerkakan så den är torr och färdiggräddad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar