Välkommen!





Äppel & kanelmuffins

Dessa kan göras med rabarber också.

Ca 12 st

1,5 msk sukrin eller annan sötning. Jag använder Sukrin Melis
50g smör, smält
5 ägg
1 dl grädde
1 dl kokosmjöl (Aman Prana)
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

200-250g äpplen (eller rabarber)
25g smör
2 tsk kanel
1 msk sötning
Här är muffinsen pudrad med lite Sukrin Melis och serveras med en god kopp kaffe
Såhär gör du:

Stek upp små äppelbitar i smör, de får inte brännas, men ska bli lite mjuka Strö över sötningen och kanel och rör runt. Låt svalna

Vispa ägg + sötning fluffigt. Blanda ner grädde och smält smör. Blanda de torra ingredienserna och sedan ner i smeten. Blanda sist i äppelbitarna.

Klicka ut i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Fyll med ungefär 2/3

Grädda mitt i ugnen i 175 grader 15-20 min

Ursprungsreceptet kommer från mariannslchf.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar