Välkommen!





Coleslaw


Krämig och god vitkålssallad att ha som tillbehör. I normala fall äter man ju inte morot i LCHF men jag tillåter en liten mängd i detta receptet för egen del. Vill du inte vara så tillåtande så hoppar du så klart över moroten.

Ca 7 dl finstrimlad vitkål, gärna färsk om det finns
1 liten morot
1 liten rödlök
1½-2 dl turkisk yoghurt (eller creme fraiche)
½ dl majonäs
1 tsk frans senap (dijon)
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Strimla vitkålen med osthyvel/ i matberedare eller med kniv. Krama den rivna vitkålen så tappar den sin spänst och blir mjukare. Riv den skalade moroten på det finaste på rivjärnet. Skala, dela och skiva rödlöken tunt tunt. Rör ihop turkisk yoghurt (eller creme fraiche) och majonäs med senap och smaka av med salt och peppar. Blanda ner det med kål, lök och morot. Låt stå kallt innan servering. 

Lycka till!
Den är ännu godare i morgon =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar