Gräddig hallonglass
2 dl vispgrädde
1dl turkisk yoghurt (eller rysk, eller creme fraiche)
150g frysta hallon (går att byta ut mot andra valfria bär)
1 äggula
1msk sukrin (kan säkert uteslutas)
Vispa grädden relativt hårt. Vispa upp yoghurten (eller vad du väljer) en aning och blanda sedan i det i grädden. Håll i en äggula, sukrin och de frysta bären och vispa tills du tycker att glassen har fått en fin färg. Om man vill lyxa till det ytterliggare så kan man bryta ner lite mörk choklad i.
Det går att äta glassen redan nu, men jag föredrar att man fryser den ca 1 timme innan. Rör gärna några gånger i glassen under infrysningen så blir den bättre i koncistensen.
Lycka till!
Etiketter:
Efterrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar