Välkommen!





Fiskgratäng med räkor, dill och citron

5-6 pers
800 g vit fiskfiléer (jag hade alaska pollack)
salt
Vitpeppar
Räkor (efter tycke och smak)
Dill
ca 3 dl riven ost

Sås:
1 gul lök
1 dl fiskspad
3 dl vispgrädde
pressad citron
Salt och vitpeppar

Lägg fisken i en ugnsform och salta och peppra över fisken. Lägg ett bakplåtspapper överfisken och tillaga fisken 15 minuter i 225 grader. Häll av fiskspadet men spara 1 dl till såsen.

Såsen gör du genom att fräsa på hackad lök, koka upp det med grädde, fiskspadet, salt/peppar och pressad citron. Smaka av.

Häll såsen över fisken, lägg räkorna uppepå fisken och strö över dill. Till sist lägger du på den rivna osten, snåla inte.  Gratinera i ugnen tills osten börjat ta färg.

Jag serverade med kokt blomkål och brytbönor.

Ps. Mina barn i åldern 2-12 år tog om flera gånger! Ds.

Receptet är inspirerat av http://vardagfest.blogspot.com/2012/01/fiskgratang-med-kraftstjartar.html?m=1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar