Ingredienser
4ägg +1 äggula (till pensling)
3 msk sötning (tex Sukrin)
50 g smölt smör
1 dl grädde
1 tsk kardemumma
1,5 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Mandelspån att toppa med
Fyllning:
Antingen fyller du med ca 50g mjukt smör, kanel och sötning (tex Sukrin melis)
Eller så gör du mandelmassa om du vill ha den typen av bullar.
Mandelmassa, blanda:
1,5 dl mandelmjöl
1 msk Sukrin Melis (eller annan sötning)
2 msk grädde
1-2 droppar bittermandelarom eller 1-2 malda bittermandlar
Gör såhär:
Vispa ägg och sötning fluffigt, med elvisp, i ca 5 min.
Häll i grädde och smör och blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda i det sedan i smeten. Blanda väl och låt sedan detta svälla i minst 5 min.
Kavla ut degen mellan 2 oljade bakplåtspapper.
Dra loss den översta.
Bred ut fyllningen du valt.
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Skär och lägg i bullformar. Pensla med den uppvispade äggulan och "nöta" med mandelspån.
Grädda i 15 min i 175C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar