2 port.
ca 300g koljafile eller annan vit fisk
Soltorkade tomater i olja ca 4 st strimlade
½ fänkål i tunna skivor
1 tomat i tunna skivor
Smör
Persilja
Salt & peppar
Ungsfolie
Dela fiskfilén i portionsbitar och lägga den på ett folieark. Lägg fänkål, soltorkade tomater och färska tomater på fisken. Ringla över lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Salta och peppra. Klicka över en matsked smör och stäng folien så att det blir ett paket. Lägg paketet i en ugnsfast form. Låt fisken bli klar i 225 grader i ugnen i omkring 15 minuter. Använder du stektermometer så är 55-58 grader lagom.
Koka broccoli till.
Curryklick som tillbehör:
1 dl matlagningsyoghurt/turkisk yoghurt eller creme fraiche
1tsk curry
½ äpple i småtärningar
Blanda ihop och salta &peppra
Servera fisken med broccoli, en curryklick och strö över lite persilja.
Ursprungreceptet är alltså från http://www.linasmatkasse.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar