Välkommen!





Tunnbröd



LCHF-TUNNBRÖD
8 st

4 ägg
125 g färskost med eller utan smak
0,5 dl fiberhusk
2-3 tsk hel anis eller brödkryddor efter smak
1,5 tsk salt

Gör så här:
Vispa äggen pösigt och vispa sedan ner färskosten. Mortla anisen lite i en mortel, om du använder det. Blanda anis eller brödkryddorna, salt och fiberhusk och vispa ner i äggblandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Pensla lite olja på ett bakplåtspapper och lägg hälften på hälften av smeten. Lägg ett annat bakplåtspapper över (som du också penslat med olja) och kavla ut tunnt. Gör likadant med den andra hälften av smeten. Behåll det övre bakplåtspapperet på och grädda i 10 minuter i 150 grader. Skär varje bröd i fyra delar. 


Jag förvarar mina tunnbröd i en burk med tätslutande lock i kylen, med lite bakplåtspapper emellan skivorna. 


Receptet är hämtat (men lite modiferat) av http://vardagfest.blogspot.com/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar