Semlor (ca 6st)
- 3 stora ägg
- 50 gram smält smör
- 1 dl vispgrädde
- ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
Gör så här för 6 stycken semlor:
Blanda ägg, grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma och bakpulver. Rör ned i äggblandningen och låt stå 10-15 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter.
Mandelmassa:
- ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
- 1 äggvita
- 1-2 msk sukrin eller annat naturligt sötningsmedel efter smak
- 1-2 msk vispgrädde
Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens. Tag mer vispgrädde om mandelmassan blir för torr.
Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på så mycket vispad grädde du vill ha och lägg på locket. Om man vill kan man pudra över lite sukrin-florsocker på toppen.
Receptet är hämtat från http://www.alltomlchf.se/maten/recept/LCHF-semlor/
Receptet är hämtat från http://www.alltomlchf.se/maten/recept/LCHF-semlor/

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar