Vad är väl en höst utan en god äppelpaj med nyskördade Svenska äpplen? Kanske från din egen trädgård till och med. Här har du ett gott recept med "mandelmassa" och mandelspån.
Mandelmassa:
1,5 dl mandelmjöl
1 msk Sukrin Melis (eller annan sötning)
2 msk grädde
1-2 droppar bittermandelarom eller 1-2 malda bittermandlar
Kör mandelmjöl och sukrin i matberedaren i flera minuter. Blanda sedan i bittermandel och grädde och låt gå ytterliggare några minuter så att det blir som en deg. (Detta kan du nu använda som mandelmassa)
Tillsätt:
rivet skal av ½ citron
1 ägg
1 dl grädde
½ krm salt
Blanda ihop så att det blir en smet.
Skala och skär 2-3 goda äpplen (beroende på storlek) i smala klyftor eller skivor. Lägg dem i en mindre pajform (det här är ett recept för ungefär en halv vanlig paj) som är smord. Häll/bred över smeten och toppa med ½-1 dl mandelspån. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader ca 20-25 minuter.
Servera med en klick LCHF- vaniljsås


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar