Välkommen!





Chokladtårta/bakelse

Det här receptet kan du använda som tårtbotten eller att göra bakelser av. Farligt smaskigt...

2 msk vatten
70g mörk choklad
1 dl mandelmjöl
0,5 dl hackad mandel (alt. 1,5 dl mandelmjöl, men att ha i hackad mandel ger lite mer struktur och det gillar jag)
ca 1 tsk sukrin (kan uteslutas)
40g rumsvarmt smör

Till garnering:
Vispad grädde
Säsongens bär/jordgubbar
Ev hackade nötter

1. Klä en avlång form eller en liten pajform med bakplåtspapper eller plastfolie
2. Koka upp vattnet och smält sedan chokladen försiktigt i detta.
3. Rör samman smöret med mandelmjöl/hackad mandel och ev sukrin. Rör sedan ner chokladen.
4. Häll upp blandningen i din form och ställ den i kylen i ca 1 timme.
5. Skär upp den i lagom portionsbitar eller dekorera den som en tårta.

Jag gör min i en avlång form och förvarar den i frysen tills jag vill äta en bit. Då skär jag enkelt upp några cm, toppar med vispad grädde och bär och vips kan jag vara med och fika.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar